orth2.jpg

Stefan Orth

Illustratii la poezia contemporana sibiana


Neuerscheinung


94 Seiten
Fadenheftung, Hardcover
ISBN: 978-973-1725-09-3
vergriffen

"Ilustraţii la poezia contemporană sibiană" este o antologie reprezentativă a celor mai importanţi scriitori contemporani sibieni precum Rodica Braga, Dumitru Chioaru, Mircea Ivănescu, George V. Precup, Liliana Ursu, Ioan Radu Văcărescu şi Joachim Wittstock ilustrată congenial de graficianul sibian Stefan Orth.

„In cazul […] acestei cărţi-album nu este vorba de un simplu schimb de priviri dintre vorbitor şi destinatar, dintre un emiţător de imagine şi text şi un receptor care priveşte la rându-i mai mult sau mai puţin admirativ. Mai intâi e o încrucişare de priviri, aceea dintre poet/text poetic – de fapt şapte poeţi reprezentativi pentru Sibiul contemporan[…] şi operele grafice ale artistului plastic Stefan Orth, unul dintre cei mai cunoscuţi şi importanţi artişti sibieni de azi. (Ioan Radu Văcărescu – Caligrafii imaginare)

Stefan Orth,

născut 1945 este probabil cel mai cunoscut grafician din Sibiu. Membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România a organizat peste 60 de expoziţii personale în ţară şi în străinătate. Deasemenea a participat la numeroase saloane bienale şi trienale naţionale şi internaţionale.

>>> zurück >>>